Известие

Collapse
No announcement yet.

Леко причукване при завой

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Леко причукване при завой

Здравейте! От скоро, когато навия пълен ляв или пълен десен и като тръгна и отпред се чува едно леко причукване...това става и примерно при по-голям завой, когато подавам газ....когато тръгвам в изправено положение на волана-не чука.
    Идея какво може да е това, опасно ли е и щом съм го чул от скоро колко още мога да изкарам пари, защото никакви ремонти не мога да правя сега, защото нямам абсолютно никакви пари! Съветвайте ме смело, без огризения, че може и да ме заблудите! Всеки може и да е преживявал подобен проблем, нужни са ми мнения, за които предварително благодаря!
    ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
    DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Може да е каре.
    sigpic
    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Добре идеята ми е някаква прогноза, патилрка и т.н. колко може да изкара ако не я зоря колата много и на завоите не навивам докрай и си я карам спокойно....
      DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Ако е каре и само почуква, може да покараш докато се разчука съвсем.А колко ще ти изкара, надали някой ще се наеме да прогнозира.
        sigpic

Comment

най-вероятно е каре не я карай твърде дълго така че нещата се задълбочават
          sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Твърде дълго...време... километри....
            Идзеята е че сега имам едно ходене до Малко Търново, а това са си кажи-речи над 1000 км за един ден щото отивам и се връщам...та да рискувам ли да тръгвам или да си взимам добрата стара Жигула и да я впрягам на стари години...
            DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Съветвам те да минеш през сервиз, и да установиш точно проблема.После сам ще решиш дали да тръгнеш.
              sigpic

Comment

Ако е каре според мен няма какво да и стане. Няма да я зориш много и това е. Ти си реши сам колега.
                Гледай само да не я оставяш да се доразчука...
                Alfa 156 1,6 TS ex
                Alfa 166 2,4 JTD 136 hp ex
                Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

Особено в завой без газ за да не се натоварва карето иначе не се шашкай може да издържи ти какво я направи..Някой сумати време карат така..Просто бъде нежен..
                  AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
                  Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
                  AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

Comment

Карай колега да не те притеснява. Външно каре е. Сменяй го когато ти е кеф. Няма да те остави скоро на пътя. Щом само при пълен завой чука може и още 50 000 км да изкара.
                    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

И аз залагам на каре и то два броя /по твой думи чука и при ляв ,и при десен завой /
                      А това колко ще кара няма кой да ти каже.Може 10метра, може и 10 000 км. Не я натискай много в завой и по-кротко при потегляне, да няма свирене на гуми.
                      При наличие на пари отиди в свестен сервиз,където знаят карето на твоято Алфа с вътрешна или външна зегерка е,където ще ти сложат графитна грес в оптимално количество и други подобни неща.Ти поне си в София ,а там сервизи за Алфа дал Господ.....
                      Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                      Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Благодаря колеги. Успяхте да ме успокоите. Може би наистина няма какво да и се шашкам толкова. Аз и без това си я карам спокойно, така че не е проблем.
                        Нали ви казах....бях на път да впрягам Жигулата на стари години да минава 1000 с кусур км за няколко часа, но няма смисъл. А и пътя ми е само магистрала, така че 5-та 150 и съм аз
                        DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщение
                          Благодаря колеги. Успяхте да ме успокоите. Може би наистина няма какво да и се шашкам толкова. Аз и без това си я карам спокойно, така че не е проблем.
                          Нали ви казах....бях на път да впрягам Жигулата на стари години да минава 1000 с кусур км за няколко часа, но няма смисъл. А и пътя ми е само магистрала, така че 5-та 150 и съм аз
                          Карай колега. И моето ляво каре щрака така при пълен десен. Това от 2 години вече. Нито се е увеличило тракането, нито нищо. Сменял съм му маншона само и съм го гледал. По-хлабаво се движи от оригиналното, но има мноооого хляб в него още. Та и при теб сигурно е така.
                          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщение
                            Тъй както колегите ти дадоха, доста точна диагноза почукване може да означава доста неща............
                            Аз ще те посъветвам поне да си провериш маншоните на каретата, да няма някой доста поразкъсан, тва като за начало..........
                            sigpic
                            Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                            156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                            147 JTDm 140-Малката манекенка
                            GT- JTDm 150

Comment

Пичове, като давате мнение за окачване и ходова част, се дръжте малко резервирано.Може да е 100% каре, но око да види, ръка да пипне.Момчето само чака накой да му каже че може да излезе на магистралата, и да хукне.Обаче ако се пребие, вие няма и да разберете.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X